Geschiedenis

Reeds 69 jaar lang biedt de familie Mulders u een brede waaier aan van prachtige uurwerken en indrukwekkende juwelen. In 1949 opende Gauillaume Mulders en zoon Walter hun winkel op de westelsebaan in Averbode. Zoon Walter herstelde uurwerken en vader Guillaume was vertegenwoordiger van het merk Rodania. De zaak kreeg al snel een uitstekende reputatie in de streek. Niet veel later versterkte Walter zich met een horlogemaker en goudsmid. In 1993 neemt zijn zoon Bart de teugels in handen. Onder leiding van de derde generatie worden er steeds meer prestigieuze en toonaangevende merken en collecties aangetrokken. Samen met zijn vrouw Linda opende hij een winkel in de zandstraat in Herentals. In 2016 komt de vierde generatie op de proppen met een horlogemaker Jef en diamantair Sam. Deze besluiten al snel over te gaan tot eigen fabricatie van juwelen.

Onze service

Naast ons uitgebreid aanbod van juwelen en uurwerken bied juwelier Walter Mulders haar klanten een hele reeks diensten aan die het resultaat zijn van jarenlange ervaring in de sector. Wij beschikken over de meest gemoderniseerde toestellen in onze ateliers. Wij willen ons profileren als een open huis en daarom zijn onze ateliers ook toegankelijk voor ons cliënteel, zeker een aanrader voor wie eens wil zien hoe een juweel ontstaat. Onze uurwerkmaker Jef is professioneel geschoold en volgde verscheidene opleidingen bij exclusieve merken zoals Omega, Breitling enz.

Idee

Wenst u uw juweel te laten opfrissen of herstellen? Misschien droomt u wel over een creatie van uw eigen prachtjuweel of de transformatie van uw oude juwelen. Ontdekte u in een magazine een pareltje? Juwelier Walter Mulders maakt uw droom waar. Kom lans met uw foto of idee. Tijdens een gesprek ontrafelen we uw smaak, voegen we ons advies er aan toe en de uitkomst is de basis voor een ontwerp van een zeer persoonlijk juweel. U krijgt een realistisch 3D-ontwerp van uw juweel per mail en een eerlijke prijsofferte. U bent immers rechtstreeks bij de fabrikant.

3D ontwerp

Met behulp van de Solidscape 3D printer creëren we een uiterst nauwkeurig wasmodel voor het gebruik van de verloren was technologie. Hierdoor kunnen we achteraf gieten in elk soort metaal. De Solidscape biedt een zeer hoge afwerkingsgraad. Na de goedkeuring van de klant wordt het 3D ontwerp doorgestuurd naar de Solidscape printer die zijn opdracht start. Het printen van een ring duurt van 3 tot 24 uur naargelang de moeilijkheidsgraad en het volume. Dit toestel wordt dan ook gebruikt door exclusieve juwelenhuizen zoals Cartier Joallerie.

Realisatie

De verschillende wasproducten worden vervolgens aan een gietboom bevestigd. de stam van de wasboom is het hoofd gietkanaal. De verschillende juwelen zijn de vertakkingen. Belangrijk zijn de afstand en de hoek van de juwelen tot de hoofdboom. Daarna wordt de wasboom gewogen, waarna via een berekening de hoeveelheid goud of zilver wordt bepaald.
Keuze uit: 18kt geel goud
18kt wit goud
18kt rosé goud
18kt rood goud
platina
zilver

Vervolgens wordt de wasboom in een metalen cilinder geplaatst en wordt de ruimte tussen de cilinder en de wasboom opgevuld met gips die moet uitharden. Daarna kan het bakproces beginnen. In de oven wordt de was gesmolten en deze loopt uit de cilinder. Wat overblijft is de negatieve mal. het bakproces duurt ongeveer 8 uur. Op het einde van de bakcyclus wordt de oventemperatuur naar de giettemperatuur gebracht. de negatieve mal wordt uit de oven genomen en geplaatst in de gietmachine. De gietkamer in de machine wordt vacuüm getrokken en het gesmolten goud vloeit naar de holle ruimte in de cilinder. Na het gieten wordt met water de gips van de gietboom verwijderd.

Afwerking

Nu worden de juwelen van het gietboom gezaagd, daarna opgeschuurd en gepolierd. De briljanten en edelstenen worden zorgvuldig uitgekozen, gesorteerd en door de zetter in het juweel gezet. Het uiteindelijke product is een schitterend juweel.